Orange Lady (Godelieve Huijs) World Champion
wereldkampioen én vijfvoudig nederlands kampioen living statue
© theatre company tukkersconnexion          rtv@roytukkers.nl     +31626388275

Oranje Vrouw

Druk, druk, druk... Deze stewardess is zeker niet te vergelijken met andere levende standbeelden (of cabinepersoneel). Deze oranje verschijning heeft een merkwaardige kijk op serviceverlening. Hyperactief maar kordaat volgt ze haar eigen gebruiksaanwijzing. Zij ziet in elke uitdaging een kans als zij niet al druk doende is met totaal andere belangrijke zaken... Met deze performance was Godelieve de grote winnaar tijdens World Statues 2009; zij werd Nederlands en Wereldkampioen!
Oranje Vrouw

Jheronimus Bosch

Jheronimus Bosch ('s-Hertogenbosch, circa 1450 – augustus  1516), ook Hiëronymus of Jeroen genoemd, was een Nederlands kunstschilder van de Noordelijke Renaissance. Zijn echte naam was Jeroen Anthoniszoon van Aken. Hoewel hij al tijdens zijn leven internationaal befaamd was, en zelfs koningen en hertogen zijn schilderijen kochten, is er vrij weinig over hem bekend.  In 1930 werd op de Bossche Markt een standbeeld van Jheronimus Bosch onthuld.
Jheronimus Bosch

Vergulde Verstekelingen

Een verstekeling of blinde passagier is iemand die zich illegaal of ongewenst aan boord bevindt van een schip of ander voertuig, zonder dat de legale bemanning daarvan op de hoogte is. Maar hoeveel zijn het er? Drie, twee of toch maar een. Het is in elk geval een drukte van jewelste daar tussen die gouden vaten.
Vergulde Verstekelingen

Go on Parade

Tambour-maître ’Go’ is van de fanfare weggelopen en op drift geraakt. Met veel egards installeert zij zich op haar tijdelijke post. De verantwoordelijkheid om alles correct te laten verlopen is haar ernst. Go zorgt ervoor dat iedereen keurig in de pas loopt en houdt alles in de smiezen. Desnoods gaat ze over tot een nadere inspectie. Zijn er überhaupt zaken die zij niet in de gaten heeft? Met een scherp maar ook verleidelijk oog voor detail mixt zij zich tussen het publiek. Voorwaarts… mars!
Go on Parade

Santa Barbara

Het Heiligbeeld, oftewel  St. Barbara, stierf volgens de legende een marteldood. Tot op de dag van vandaag is zij voor velen dé beschermheilige. Zij behoedt tegen brand, bliksem, storm en tegen een plotselinge dood. Barbara is ook de patrones van artilleristen, infanteristen, telegrafisten, genisten, ingenieurs, mijnwerkers, brandweerlieden, architecten, boeren, dakdekkers, metselaars, bouwvakkers, klokkengieters, metaalgieters, smeden, steenhouwers, beiaardiers, koks, hoedenmakers, slagers, gevangenen, meisjes, stervenden, torens, vestingen én van inwoners van Vreeswijk. Al met al; uitermate aangenaam gezelschap.
Sante Barbara

Erasmus

Desiderius Erasmus geboren in Rotterdam of Gouda op waarschijnlijk 28 oktober 1469 en overleden te Bazel op 12 juli 1536 was een Nederlands Augustijner monnik, humanist, schrijver en filosoof. Erasmus is vooral bekend van de Lof der Zotheid (thema boekenweek 2007) en de Enchiridion waarin hij zijn ideeën over wat christendom werkelijk zou moeten betekenen voor de mens uiteenzet. De Lof der Zotheid is een satire op allerlei misstanden van zijn tijd, waarin hij de allegorische Zotheid allerlei dingen laat zeggen, die hij zelf -van de kerk- eigenlijk niet mocht zeggen. Het ‘echte’ standbeeld van Erasmus staat in Rotterdam.
Erasmus

Levende standbeelden

Levende standbeelden (5-voudig Nederlands én Wereld kampioen), in perfect uitgevoerde en afgewerkte kostuums met diverse thematieken, brengen spontaan en verrassend entertainment. Het publiek wordt geboeid door de verbluffend echte uitstraling en de tot in perfectie beheerste bewegingen van deze vijfvoudig Nederlands kampioen en Wereldkampioen. Thematische aanpassingen behoren tot de mogelijkheden. De vernieuwende wijze van standstill acts en living statues vormden de basis voor het oprichten van TukkersConnexion. Met zijn eerste drie acts won Roy, telkens met een vernieuwende aanpak, in 1999, 2000 en 2001 het NK Living Statues. In 2009 won Godelieve met haar performance 'Vliegensvlug' het Nederlandse én het Wereldkampioenschap. Onze specialiteit is het tot leven brengen en manipuleren van een stilstaande scène. Een mix van beeldende kunst, theatraliteit en de kracht van een non verbale performance. Nog altijd vinden we het een uitdaging om een bestaand standbeeld tot in de kleinste details na te maken, de performance naar een hoger plan te tillen en om standstill acts te integreren binnen concepten.
theatre company tukkersconnexion

Het Bankstel

U kunt lekker onder uit zakken op de bank om uit te puffen. Of gewoon genieten van het neo-barokke meubelstuk dat kijkt, fronst, wenkt, zwijgt, fluistert of gebaart. Links en rechts voelen zich overal thuis en laten zich graag verhuizen. Ze hebben alle wijsheid in pacht maar van koetjes en kalfjes weten ze ook het fijne. Deze canapé voor twee kletst gezellig met u mee!  
Het Levende Bankstel

De Nar

De nar ligt een beetje dwars. Op zijn hoge sokkel doet hij alles om aandacht te trekken en probeert hij eenieder het hof te maken. Zo vlug als water of zo traag als ...
De Nar

Torso

Een buste of borstbeeld is een beeldhouwwerk dat enkel het hoofd, de borst en de schouders toont. Een driedimensionale versie van een portret. Bustes beelden vrijwel altijd bestaande of historische personen af. Deze torso is een exacte kopie van de bestaande buste van dr. Mezger. Het originele borstbeeld van de kuurarts is in 1886 vervaardigd door de Engelse beeldhouwster Henrietta Montalba en is onlangs bij de officiële heropening  door Minister President Balkende teruggekeerd naar het Badpaviljoen in Domburg. In opdracht van Elsa Gorter van In Any Event hebben wij Dr. Mezger voor deze speciale gelegenheid tot leven gebracht.
Torso

Samen Schaatsen

niet meer beschikbaar

Het ijs is weer dik genoeg deze winter. Meneer en mevrouw wagen zich daarom weer op de ijzers voor een nostalgische schaatstocht. Zouden ze het nog kunnen? In eerste instantie gaat het nog wat klungelig, maar al snel hebben zij de schwung te pakken. Al zwierend gaan zij over het ijs; links, rechts, synchroon en achter elkaar om elkaar een moment uit de wind te houden. Op hun weg komen zij vele bekenden en onbekenden tegen. Dit leidt tot onverwachte en grappige momenten. Nederlands Kampioen 2012!

Reinier de Graaf

Een buste of borstbeeld is een beeldhouwwerk dat enkel het hoofd, de borst en de schouders toont. Een driedimensionale versie van een portret. Bustes beelden vrijwel altijd bestaande of historische personen af.  Deze torso verbeeldt Reinier de Graaf, een Nederlands arts en anatoom. Hij was één van de pioniers van de wetenschap. Het karakter is ook inzetbaar ter verbeelding van de 17e eeuw.
Reinier de Graaf

Koopman

Markante verschijning met een houten poot. Exacte kopie van het beeld zoals dat prijkt op het Bergen Square in New York. Petrus Stuyvesant (1611 of 1612 – New York, 1672) was een Nederlands koloniaal bestuurder. Stuyvesant was vanaf 1645 directeur-generaal van de Nederlandse kolonie Nieuw-Nederland, totdat deze in 1664 werd veroverd door de Engelsen.
Peter Stuyvesant

Tuinbeeld

niet meer beschikbaar

Deze vrouwfiguur met druivenmanden is een exacte kopie van een bestaand tuinbeeld. Het 'echte' tuinbeeld is ook in ons bezit. Op speciale aanvraag kan er een combinatie gemaakt worden met het 'echte' en het 'echte' tuinbeeld. Gemaakt in opdracht van Maison van den Boer events voor het TNO jubileum in Delft met als hoofdgast Koningin Beatrix.
Tuinbeeld

Turn Up

TURN UP  een nostalgische ontmoeting, De raderen draaien, de kettingen schrapen; energie wordt omgezet in noeste arbeid. Heldhaftig trotseren zij de risico’s van het moment, balancerend op de grens van het vermogen. Onophoudelijke samenwerking, productie en inspectie, dynamiek tot in de kleinste details. Vechtend tegen de elementen, in opperste concentratie strevend naar de vereiste perfectie.  TURN UP  is een non-verbale improvisatie van beeld, beweging en effecten. In een decor van takels, lieren, raderen, kabels en katrollen bevinden zich de noeste arbeiders die symbool staan voor edele arbeid, energieke kracht, vreugde en samenwerking. Door de constructieve eenvoud, kleur en naturelle uitstraling ontstaat er een associatie met het verleden.
info sheet info sheet video video info sheet info sheet video video info sheet info sheet info sheet info sheet video video

Son of man

René François Ghislain Magritte (Lessen, 21 november 1898 – Schaarbeek, 15 augustus 1967) was een Belgisch surrealistisch kunstschilder. Door ons telkens te bevragen en als het ware te misleiden, dwingt Magritte ons over kunst na te denken. Dit karakter is geïnspireerd op het surrealistische en ongrijpbare karakter uit zijn werk 'Son of Man'. Het mysterie krijgt een vervolg... Performance inzetbaar als solo of duo.
Son of Man info sheet info sheet video video
Orange Lady (Godelieve Huijs) World Champion
wereldkampioen én vijfvoudig nederlands kampioen living statue
© theatre company tukkersconnexion    rtv@roytukkers.nl   +31626388275

Levende standbeelden

Levende standbeelden (5-voudig Nederlands én Wereld kampioen), in perfect uitgevoerde en afgewerkte kostuums met diverse thematieken, brengen spontaan en verrassend entertainment. Het publiek wordt geboeid door de verbluffend echte uitstraling en de tot in perfectie beheerste bewegingen van deze vijfvoudig Nederlands kampioen en Wereldkampioen. Thematische aanpassingen behoren tot de mogelijkheden. De vernieuwende wijze van standstill acts en living statues vormden de basis voor het oprichten van TukkersConnexion. Met zijn eerste drie acts won Roy, telkens met een vernieuwende aanpak, in 1999, 2000 en 2001 het NK Living Statues. In 2009 won Godelieve met haar performance 'Vliegensvlug' het Nederlandse én het Wereldkampioenschap. Onze specialiteit is het tot leven brengen en manipuleren van een stilstaande scène. Een mix van beeldende kunst, theatraliteit en de kracht van een non verbale performance. Nog altijd vinden we het een uitdaging om een bestaand standbeeld tot in de kleinste details na te maken, de performance naar een hoger plan te tillen en om standstill acts te integreren binnen concepten.
theatre company tukkersconnexion

Vliegensvlug

Druk, druk, druk... Deze stewardess is zeker niet te vergelijken met andere levende standbeelden (of cabinepersoneel). Deze oranje verschijning heeft een merkwaardige kijk op serviceverlening. Hyperactief maar kordaat volgt ze haar eigen gebruiksaanwijzing. Zij ziet in elke uitdaging een kans als zij niet al druk doende is met totaal andere belangrijke zaken... Met deze performance was Godelieve de grote winnaar tijdens World Statues 2009; zij werd Nederlands en Wereldkampioene! -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vergulde Verstekelingen

Een verstekeling of blinde passagier is iemand die zich illegaal of ongewenst aan boord bevindt van een schip of ander voertuig, zonder dat de legale bemanning daarvan op de hoogte is. Maar hoeveel zijn het er? Drie, twee of toch maar een. Het is in elk geval een drukte van jewelste daar tussen die gouden vaten. -------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Bankstel

U kunt lekker onder uit zakken op de bank om uit te puffen. Of gewoon genieten van het neo-barokke meubelstuk dat kijkt, fronst, wenkt, zwijgt, fluistert of gebaart. Links en rechts voelen zich overal thuis en laten zich graag verhuizen.Ze hebben alle wijsheid in pacht maar van koetjes en kalfjes weten ze ook het fijne. Deze canapé voor twee kletst gezellig met u mee! -------------------------------------------------------------------------------------------------

Turn Up

TURN UP  een nostalgische ontmoeting, De raderen draaien, de kettingen schrapen; energie wordt omgezet in noeste arbeid. Heldhaftig trotseren zij de risico’s van het moment, balancerend op de grens van het vermogen. Onophoudelijke samenwerking, productie en inspectie, dynamiek tot in de kleinste details. Vechtend tegen de elementen, in opperste concentratie strevend naar de vereiste perfectie.  TURN UP  is een non-verbale improvisatie van beeld, beweging en effecten. In een decor van takels, lieren, raderen, kabels en katrollen bevinden zich de noeste arbeiders die symbool staan voor edele arbeid, energieke kracht, vreugde en samenwerking. Door de constructieve eenvoud, kleur en naturelle uitstraling ontstaat er een associatie met het verleden. -------------------------------------------------------------------------------------------------

Jheronimus Bosch

Jheronimus Bosch ('s-Hertogenbosch, circa 1450 – augustus  1516), ook Hiëronymus of Jeroen genoemd, was een Nederlands kunstschilder van de Noordelijke Renaissance. Zijn echte naam was Jeroen Anthoniszoon van Aken. Hoewel hij al tijdens zijn leven internationaal befaamd was, en zelfs koningen en hertogen zijn schilderijen kochten, is er vrij weinig over hem bekend. In 1930 werd op de Bossche Markt een standbeeld van Jheronimus Bosch onthuld. -------------------------------------------------------------------------------------------------

Erasmus

Desiderius Erasmus geboren in Rotterdam of Gouda op waarschijnlijk 28 oktober 1469 en overleden te Bazel op 12 juli 1536 was een Nederlands Augustijner monnik, humanist, schrijver en filosoof. Erasmus is vooral bekend van de Lof der Zotheid (thema boekenweek 2007) en de Enchiridion waarin hij zijn ideeën over wat christendom werkelijk zou moeten betekenen voor de mens uiteenzet. De Lof der Zotheid is een satire op allerlei misstanden van zijn tijd, waarin hij de allegorische Zotheid allerlei dingen laat zeggen, die hij zelf -van de kerk- eigenlijk niet mocht zeggen. Het ‘echte’ standbeeld van Erasmus staat in Rotterdam. -------------------------------------------------------------------------------------------------

Koopman

Markante verschijning met een houten poot. Exacte kopie van het beeld zoals dat prijkt op het Bergen Square in New York. Petrus Stuyvesant (1611 of 1612 – New York, 1672) was een Nederlands koloniaal bestuurder. Stuyvesant was vanaf 1645 directeur-generaal van de Nederlandse kolonie Nieuw-Nederland, totdat deze in 1664 werd veroverd door de Engelsen. -------------------------------------------------------------------------------------------------

Santa Barbara

Het Heiligbeeld, oftewel  St. Barbara, stierf volgens de legende een marteldood. Tot op de dag van vandaag is zij voor velen dé beschermheilige. Zij behoedt tegen brand, bliksem, storm en tegen een plotselinge dood. Barbara is ook de patrones van artilleristen, infanteristen, telegrafisten, genisten, ingenieurs, mijnwerkers, brandweerlieden, architecten, boeren, dakdekkers, metselaars, bouwvakkers, klokkengieters, metaalgieters, smeden, steenhouwers, beiaardiers, koks, hoedenmakers, slagers, gevangenen, meisjes, stervenden, torens, vestingen én van inwoners van Vreeswijk. Al met al; uitermate aangenaam gezelschap. -------------------------------------------------------------------------------------------------

De Nar

De nar ligt een beetje dwars. Op zijn hoge sokkel doet hij alles om aandacht te trekken en probeert hij eenieder het hof te maken. Zo vlug als water of zo traag als ... -------------------------------------------------------------------------------------------------

Son of man

René François Ghislain Magritte (Lessen, 21 november 1898 – Schaarbeek, 15 augustus 1967) was een Belgisch surrealistisch kunstschilder. Door ons telkens te bevragen en als het ware te misleiden, dwingt Magritte ons over kunst na te denken. Dit karakter is geïnspireerd op het surrealistische en ongrijpbare karakter uit zijn werk 'Son of Man'. Het mysterie krijgt een vervolg... Performance inzetbaar als solo of duo. -------------------------------------------------------------------------------------------------

Reinier de Graaf

Een buste of borstbeeld is een beeldhouwwerk dat enkel het hoofd, de borst en de schouders toont. Een driedimensionale versie van een portret. Bustes beelden vrijwel altijd bestaande of historische personen af. Deze torso verbeeldt Reinier de Graaf, een Nederlands arts en anatoom. Hij was één van de pioniers van de wetenschap. Het karakter is ook inzetbaar ter verbeelding van de 17e eeuw. -------------------------------------------------------------------------------------------------

Go on Parade

Tambour-maître ’Go’ is van de fanfare weggelopen en op drift geraakt. Met veel egards installeert zij zich op haar tijdelijke post. De verantwoordelijkheid om alles correct te laten verlopen is haar ernst. Go zorgt ervoor dat iedereen keurig in de pas loopt en houdt alles in de smiezen. Desnoods gaat ze over tot een nadere inspectie. Zijn er überhaupt zaken die zij niet in de gaten heeft? Met een scherp maar ook verleidelijk oog voor detail mixt zij zich tussen het publiek. Voorwaarts… mars! -------------------------------------------------------------------------------------------------

Torso

Een buste of borstbeeld is een beeldhouwwerk dat enkel het hoofd, de borst en de schouders toont. Een driedimensionale versie van een portret. Bustes beelden vrijwel altijd bestaande of historische personen af. Deze torso is een exacte kopie van de bestaande buste van dr. Mezger. Het originele borstbeeld van de kuurarts is in 1886 vervaardigd door de Engelse beeldhouwster Henrietta Montalba en is onlangs bij de officiële heropening  door Minister President Balkende teruggekeerd naar het Badpaviljoen in Domburg. In opdracht van Elsa Gorter van In Any Event hebben wij Dr. Mezger voor deze speciale gelegenheid tot leven gebracht.
info sheet info sheet video video info sheet info sheet video video info sheet info sheet info sheet info sheet video video info sheet info sheet video video