Orange Lady (Godelieve Huijs) World Champion
wereldkampioen én vijfvoudig nederlands kampioen living statue
© theatre company tukkersconnexion          rtv@roytukkers.nl     +31626388275

Vliegensvlug

Druk, druk, druk... Deze stewardess is zeker niet te vergelijken met andere levende standbeelden (of cabinepersoneel). Deze oranje verschijning heeft een merkwaardige kijk op serviceverlening. Hyperactief maar kordaat volgt ze haar eigen gebruiksaanwijzing. Zij ziet in elke uitdaging een kans als zij niet al druk doende is met totaal andere belangrijke zaken... Met deze performance was Godelieve de grote winnaar tijdens World Statues 2009; zij werd    Nederlands en Wereldkampioene!

Jheronimus Bosch

Jheronimus Bosch ('s-Hertogenbosch, circa 1450 – augustus  1516), ook Hiëronymus of Jeroen genoemd, was een Nederlands kunstschilder van de Noordelijke Renaissance. Zijn echte naam was Jeroen Anthoniszoon van Aken. Hoewel hij al tijdens zijn leven internationaal befaamd was, en zelfs koningen en hertogen zijn schilderijen kochten, is er vrij weinig over hem bekend.  In 1930 werd op de Bossche Markt een standbeeld van Jheronimus Bosch onthuld.

Heilig beeld

Het Heiligbeeld, oftewel  St. Barbara, stierf volgens de legende een marteldood. Tot op de dag van vandaag is zij voor velen dé beschermheilige. Zij behoedt tegen brand, bliksem, storm en tegen een plotselinge dood. Barbara is ook de patrones van artilleristen, infanteristen, telegrafisten, genisten, ingenieurs, mijnwerkers, brandweerlieden, architecten, boeren, dakdekkers, metselaars, bouwvakkers, klokkengieters, metaalgieters, smeden, steenhouwers, beiaardiers, koks, hoedenmakers, slagers, gevangenen, meisjes, stervenden, torens, vestingen én van inwoners van Vreeswijk. Al met al; uitermate aangenaam gezelschap.
Oranje Vrouw Jheronimus Bosch Heilig Beeld

Tuinbeeld

Deze vrouwfiguur met druivenmanden is een exacte kopie van een bestaand tuinbeeld. Het 'echte' tuinbeeld is ook in ons bezit. Op speciale aanvraag kan er een combinatie gemaakt worden met het 'echte' en het 'echte' tuinbeeld. Gemaakt in opdracht van Maison van den Boer events voor het TNO jubileum in Delft met als hoofdgast Koningin Beatrix.

Samen schaatsen

Het ijs is weer dik genoeg deze winter. Meneer en mevrouw wagen zich daarom weer op de ijzers voor een nostalgische schaatstocht. Zouden ze het nog kunnen? In eerste instantie gaat het nog wat klungelig, maar al snel hebben zij de schwung te pakken. Al zwierend gaan zij over het ijs; links, rechts, synchroon en achter elkaar om elkaar een moment uit de wind te houden. Op hun weg komen zij vele bekenden en onbekenden tegen. Dit leidt tot onverwachte en grappige momenten. Nederlands Kampioen 2012!

Erasmus

Desiderius Erasmus geboren in Rotterdam of Gouda op waarschijnlijk 28 oktober 1469 en overleden te Bazel op 12 juli 1536 was een Nederlands Augustijner monnik, humanist, schrijver en filosoof. Erasmus is vooral bekend van de Lof der Zotheid (thema boekenweek 2007) en de Enchiridion waarin hij zijn ideeën over wat christendom werkelijk zou moeten betekenen voor de mens uiteenzet. De Lof der Zotheid is een satire op allerlei misstanden van zijn tijd, waarin hij de allegorische Zotheid allerlei dingen laat zeggen, die hij zelf -van de kerk- eigenlijk niet mocht zeggen. Het ‘echte’ standbeeld van Erasmus staat in Rotterdam.
Tuinbeeld Samen Schaatsen Erasmus

Levende standbeelden

Levende standbeelden (4-voudig Nederlands én Wereld kampioen), in perfect uitgevoerde en afgewerkte kostuums met diverse thematieken, brengen spontaan en verrassend entertainment. Het publiek wordt geboeid door de verbluffend echte uitstraling en de tot in perfectie beheerste bewegingen van deze vijfvoudig Nederlands kampioen en Wereldkampioen. Thematische aanpassingen behoren tot de mogelijkheden. De vernieuwende wijze van standstill acts en living statues vormden de basis voor het oprichten van TukkersConnexion. Met zijn eerste drie acts won Roy, telkens met een vernieuwende aanpak, in 1999, 2000 en 2001 het NK Living Statues. In 2009 won Godelieve met haar performance 'Vliegensvlug' het Nederlandse én het Wereldkampioenschap. Onze specialiteit is het tot leven brengen en manipuleren van een stilstaande scène. Een mix van beeldende kunst, theatraliteit en de kracht van een non verbale performance. Nog altijd vinden we het een uitdaging om een bestaand standbeeld tot in de kleinste details na te maken, de performance naar een hoger plan te tillen en om standstill acts te integreren binnen concepten.
theatre company tukkersconnexion
trailer trailer

Het Bankstel

U kunt lekker onder uit zakken op de bank om uit te puffen. Of gewoon genieten van het neo-barokke meubelstuk dat kijkt, fronst, wenkt, zwijgt, fluistert of gebaart. Links en rechts voelen zich overal thuis en laten zich graag verhuizen. Ze hebben alle wijsheid in pacht maar van koetjes en kalfjes weten ze ook het fijne. Deze canapé voor twee kletst gezellig met u mee!  

De Nar

De nar ligt een beetje dwars. Op zijn hoge sokkel doet hij alles om aandacht te trekken en probeert hij eenieder het hof te maken. Zo vlug als water of zo traag als ...

Torso

Een buste of borstbeeld is een beeldhouwwerk dat enkel het hoofd, de borst en de schouders toont. Een driedimensionale versie van een portret. Bustes beelden vrijwel altijd bestaande of historische personen af. Deze torso is een exacte kopie van de bestaande buste van dr. Mezger. Het originele borstbeeld van de kuurarts is in 1886 vervaardigd door de Engelse beeldhouwster Henrietta Montalba en is onlangs bij de officiële heropening  door Minister President Balkende teruggekeerd naar het Badpaviljoen in Domburg. In opdracht van Elsa Gorter van In Any Event hebben wij Dr. Mezger voor deze speciale gelegenheid tot leven gebracht.
Het Levende Bankstel De Nar Torso

Napoleon

Napoleon Bonaparte ( 15 augustus 1769 —  5 mei 1821) was een Frans militair en politieke leider tijdens de laatste stadia van de Franse Revolutie. Als Napoleon I was hij van 1804 tot 1815 Keizer der Fransen. Zijn juridische hervorming, de Code Napoléon, had een grote en blijvende invloed op het recht in vele landen, waaronder Nederland en België. Het best wordt hij echter herinnerd door de rol die hij in de naar hem genoemde Napoleontische Oorlogen speelde. Het gelukte hem in het eerste decennium van de 19e eeuw een groot deel van Europa onder Frans gezag te brengen.

Muzikant

Brabant was eeuwenlang het centrum van de schoenindustrie in Nederland. Begin vorige eeuw zat driekwart van alle Nederlandse schoenmakerijen en leerlooierijen in Noord-Brabant, vooral in de Langstraat. Dat is de streek tussen Geertruidenberg en Den Bosch.  Het originele beeld staat op het Looiersplein te Dongen. De levende variant is in opdracht van Ecco Leather B.V. uitgevoerd. Ook inzetbaar als straatmuzikant.

Reinier de Graaf

Een buste of borstbeeld is een beeldhouwwerk dat enkel het hoofd, de borst en de schouders toont. Een driedimensionale versie van een portret. Bustes beelden vrijwel altijd bestaande of historische personen af.  Deze torso verbeeldt Reinier de Graaf, een Nederlands arts en anatoom. Hij was één van de pioniers van de wetenschap. Het karakter is ook inzetbaar ter verbeelding van de 17e eeuw.
Napoleon Muzikant Reinier de Graaf

Jonkvrouw

Op de luchtbogen van de St.Jan's kathedraal in Den Bosch zitten 96 kleine beeldjes van werklieden, muzikanten, bedelaars, monsters en dieren. De jonkvrouw met tamboerijn is terug te vinden op z I 4 en is de enige vrouwspersoon in dit enorme verstilde gezelschap.

Metselaar

Op de luchtbogen van de St.Jans kathedraal in Den Bosch zitten 96 kleine beeldjes van werklieden, muzikanten, bedelaars, monsters en dieren. De metselaar zit op z VII 4, met z’n schietlood en troffel.

JP Cuypers

Pierre Cuypers is de bekendste man van Roermond en was een van de belangrijkste architecten van de 19e-eeuw. Cuypers heeft in heel Nederland een groot aantal kerken en gebouwen ontworpen en gerestaureerd. Zijn bekendste gebouwen zijn het Rijksmuseum en het Centraal Station te Amsterdam en kasteel De Haar in Haarzuilens. Het originele beeld staat op het Munsterplein te Roermond.
Jonkvrouw Metselaar JP Cuypers Deutsch English Deutsch English Deutsch English Deutsch English